Stitch is een ex-straathondje uit Spanje.
Hij werd gevonden rond de kerst, met zijn oogbal uit de kas en nog hangend aan een zenuw. Hoe en wat, is speculeren. Wat we wel weten is dat hij enorm veel schrik had voor onder andere mensen (dook ineen) en geluid niet altijd even goed weet te localiseren. Stitch is nu zo'n anderhalf jaar bij mij en we hebben al een hoop angsten omgezet of hanteerbaar gemaakt.
Hij is van klein, bang maar dapper naar zelfverzekerder, blij ei gegaan. Hij is echt enorm gegroeit! Stitch heeft nog twee problemen: verlatingsangst en honden passeren aan de lijn. Hier heeft hij gewoon net wat meer ruimte nodig maar ik merkte op dat mensen al heel snel de discussie opstartte over opvoeding. Of dat ze vonden dat hij gewoon wilde spelen want hij kwispelde toch?
Het respect waarom ik vroeg, kregen we simpelweg niet. En ervoor gaan staan e.d waren kennelijk geen duidelijke signalen. Stitch bevriest, staat soms te trillen op zijn pootjes of krijgt vluchtdrang. Los kent hij dit probleem niet. Omdat hij niet uitvalt, dringen mensen zich meer aan hem op blijkbaar. Ook heeft hij een nogal hoog aaibaarheidsfactor en ook dit wordt niet altijd gewaardeerd door Stitch zelf. Hij deinst hiervoor weg en moet je gewoon een beetje kennen.
Met de sleeve aan de lijn geven we direct een duidelijk signaal waar 'onze' grens ligt. Mensen lijken het tot nu toe prima op te pikken. Weten zij veel dat hij niet uitvalt, toch? Zo krijgt Stitch zijn rust en kunnen we ons focussen op zijn training in plaats van constant in discussie te moeten gaan met mensen. Ik ben dus absoluut positief over het gebruik van dit product!
    10-09-2018 00:00